• Jaga lugu:

  Uuring: Lõuna-Korea juhid kõige kitsimad puhkuse osas

  Foto: Bloomberg

  Lõuna-Korea juhid on oma töötajatele vabade päevade andmisel ühed kitsimad, selgub reisifirma Expedia 2014. aasta uuringust.

  Online uuring analüüsis 24 eri Aasia, Euroopa, Põhja-Ameerika ja Lõuna-Ameerika riigi 7855 töötaja puhkuseharjumusi.
  Vaid 31% Lõuna-Korea vastanutest, kes tavaliselt kasutavad vaid 7 oma igaastasest 15 puhkusepäevast, märkisid, et nende ülemused toetavad igaastase puhkuse täielikku väljavõtmist.
  Teisele kohale platseerusid Prantsusmaa ülemused; vaid 28% vastanutest märkisid, et nende ülemused toetasid vabade päevade väljavõtmist ning seda hoolimata sellest, et Prantsusmaa on riik, kus on üks suurimaid puhkusepäevade arve nähtud ette.
  Norra juhid on aga ühed toetavamad oma alluvate vabade päevade võtmises; 82% vastanutest sõnas, et nende juhid toetasid palvet puhkust võtta. Norra töötajad võtavad tavaliselt välja kõik ettenähtud 25 puhkusepäeva.
  Expedia uuring, mis on järjekorras juba 14., tõestas järjekordselt, et eurooplased naudivad keskmiselt poole enam puhkusepäevi kui nende Aasia ja Põhja-Ameerika kolleegid.
  Eurooplastel on keskmiselt 28 puhkusepäeva, USA töötajatel 15 ning Aasia regiooni töötajatel 19 puhkepäeva.
  Araabia Ühendemiraatide töötajatel oli aga keskmiselt 30 puhkusepäeva, mille nad kõik ka ära kasutavad, selgus Expedia uuringust.
  Uuringud on näidanud, et töötajad, kes kasutavad rohkem puhkusepäevi, töötavad ka produktiivsemalt, selgub auditifirma Ernst & Young andmetest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Ükssarviku emissioonis osalen ikka
Kes oleks arvanud, et elu Tallinna börsil niivõrd põnev saab olla? Kohalike pangaaktsiate hinnad hüppavad ning ees on oodata kaht uut rahakaasamist: raha küsivad värske ükssarvik LHV Group ning Tallink, millest esimese otsa nüüd vaatangi.
Kes oleks arvanud, et elu Tallinna börsil niivõrd põnev saab olla? Kohalike pangaaktsiate hinnad hüppavad ning ees on oodata kaht uut rahakaasamist: raha küsivad värske ükssarvik LHV Group ning Tallink, millest esimese otsa nüüd vaatangi.
Umbusklikud parteid tantsivad ümber Soomere
Kumbki koalitsioonierakond ega ka sotsid ei taha astuda Tarmo Soomere presidendikandidatuuri osas esimest otsustavat sammu. Seda ei tehtud ka tänasel parteijuhtide nõupidamisel.
Kumbki koalitsioonierakond ega ka sotsid ei taha astuda Tarmo Soomere presidendikandidatuuri osas esimest otsustavat sammu. Seda ei tehtud ka tänasel parteijuhtide nõupidamisel.
Elister OÜ lahendus muudab Viljandi Aken ja Uks ümbruses õhu 85% puhtamaks
Elister OÜ paigaldas puitu töötleva ettevõtte Viljandi Aken ja Uks tootmishoonesse automaatse aktiivsöel põhineva ventilatsioonilahenduse, mis aitab ettevõttel tõsta tootlikkust, täites samal ajal keskkonnanorme ning hoides tööstust ümbritseva õhu varasemast 85% võrra puhtamana. Testimisel saavutati õhupuhtuse näitajaks koguni 99,8%.
Elister OÜ paigaldas puitu töötleva ettevõtte Viljandi Aken ja Uks tootmishoonesse automaatse aktiivsöel põhineva ventilatsioonilahenduse, mis aitab ettevõttel tõsta tootlikkust, täites samal ajal keskkonnanorme ning hoides tööstust ümbritseva õhu varasemast 85% võrra puhtamana. Testimisel saavutati õhupuhtuse näitajaks koguni 99,8%.