Rainer Saad • 10 november 2014

Venemaa mõjutas Carlsbergi tulemusi

Carlsbergi juht Jørgen Buhl Rasmussen  Foto: Bloomberg

Carlsbergi kolmanda kvartali kasum püsis eelmise aasta tasemel, kuna tulemustele avaldas mõju nõrk olukord Venemaal.

Õlletootja kolmanda kvartali tegevuskasum oli 3,39 miljardit Taani krooni (455 miljonit eurot), võrreldes 3,392 miljardi krooniga eelmine aasta samal ajal. Venemaal, kus ettevõte teenib kolmandiku oma tegevuskasumist, kukkus müük 15 protsenti. Vaatamata sellele suutis kogu kontsern kasvatada müüki 4 protsenti ja seda tänu Aasiale, kus müüginumbrid suurenesid61 protsenti.

Carlsbergi juhi Jørgen Buhl Rasmusseni sõnul suutis ettevõte tulemusi kasvatada vaatamata nõrgale olukorrale Ida-Euroopas. Samas toonitas ta, et Venemaa on jätkuvalt investoritele mureks ja seda eriti olukorras, kus rubla langes eelmisel nädalal dollari vastu 8 protsenti.

Carlsbergi tootevalikusse kuulub ka Baltika, mis on Venemaa populaarseim õllemark. Ukraina kriisi ja rubla nõrgenemise tõttu on Carlsbergi aktsia sel aastal langenud 16 protsenti.

Lisaks rublale ja Venemaa nõrgale majanduslikule olukorrale on Taani õlletootjat mõjutanud ka Venemaa regulatsioonid, millega piiratakse õlle müüki.

 

 

 

Hetkel kuum