• Jaga lugu:

  Samsung loodab, et kaardus ekraanid päästavad nende turuosa

  Galaxy Note EdgeFoto: Bloomberg

  Samsung loodab taastada oma käestlibiseva liidripositsiooni globaalsel nutitelefoni turul, paisates müügile tehnoloogia tippsaavutuse: kumera ekraaniga nutitelefoni, mida konkurentidel on raske järgi teha.

  Lõuna-Korea hiid püüab toota seadmeid nagu kumera ekraaniga Galaxy Note Edge, mis aitaks neil lameda ekraaniga massist silma paista. Samas selleks, et taolised seadmed ka kasumit hakkaks tootma, peab toomine olema piisavalt kulutõhus ja arendajad peavad looma rakendusi uue formaadi jaoks. 
  Samsung selle aasta kasum saab suure tõenäosusega olema viimase kolme aasta kehvim, kuna Hiina ettevõtted nagu Xiaomi ja Lenovo võidavad Samsungi kliente oma odavate nutitelefonidega enda poole. Vaid Apple on suutnud hoida oma kasuminumbreid samal tasemel. 
  “Nutitelefonide tööstus, mis liigub suuremate ekraanide suunas, muudab eristuvate disainilahenduste väljatöötamise üha keerulisemaks,” sõnas Samsungi disainer Kim Nam-su. 
  Analüütikute prognooside kohaselt püüab ettevõte turule tulla rohkemate keskmisesse hinnaklassi kuuluvate telefonidega, mis aitaks toime tulla odavamate rivaalidega. 
  Rahvusvahelise uuringufirma CCS Insight sõnul võib ettevõtte kasumit suurendada ka tipptehnoloogiliste seadmete turuletoomisega. 
  Lisaks tootmisalastele väljakutsetele, mis kumera ekraaniga telefoni tootmisega kaasnevad, peab ettevõte suutma veenda ka potentsiaalseid ostjaid selles, et kumera ekraaniga seadmega saab lihtsamalt ja efektiivsemalt oma asjad aetud. 
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.