Raido Neemre • 14. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Maailma majandus viimase kahe aasta halvimas seisus

Foto: Bloomberg

Maailma majandus on viimase kahe aasta halvimas seisus, eurotsoon ja arenevad turud on üha halvemas olukorras ning samuti on oht deflatsiooni kasvamiseks, selgub Bloombergi rahvusvaheliste investorite küsitlusest.

38% küsitletutest kirjeldas maailma majanduse olukorda üha halvemana, mida on poole võrra enam kui juuli küsitlusele vastanute hulgas. Seda on isegi rohem kui 2012. aastal, mil Euroopa oli sügavas kriisis.

Suur osa murest on koondunud siiski eurotsooni juurde: ligi 2/3 küsitletutest märkisid, et eurotsooni majandus on nõrgenemas; 89% nägi deflatsiooni suurema ohuna kui inflatsiooni järgmisel aastal.

Vastanud sõnasid, et Euroopa Keskpank ja regiooni valitsused teevad olukorra veelgi hullemaks läbi liiga karmide poliitikate rakendamise. Vähesed väljendasid kindlustunnet Euroopa Keskpanga presidendi Mario Draghi ja Saksamaa liidukansleri Angela Merkeli suhtes.

“Eurotsooni majandus on halvenenud ning see süveneb veelgi kui Euroopa suurte majanduste juhid, eriti Saksamaa, midagi ette ei võta,” sõnas uuringus osalenud Shinhan Bank portfooliojuht Sanwook Lee.

Euroopa ei ole globaalse majanduse ainus murelaps, selgub Bloombergi küsitletud 510 investori, börsimaakleri ja analüütiku vastustest. Enam kui pooled, kellega ühendust võeti, märkisid, et Brasiilia, Venemaa, India ja Hiina ehk BRIC riikide majandused on samuti üha halvenevas seisus. Juulis oli samal seisukohal 36% küsitletutest.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt