Hiina keskpanga üllatav kärbe põhjustas aktsiaralli

21. november 2014, 14:54
Hiina keskpank otsustas intressimäärasid kärpida
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141121/BORS/141129905/AR/0/Hiina-keskpank.jpg

Globaalsed aktsiaturud hakkasid täna rallima pärast seda, kui Hiina keskpank üllatas turge intressimäärade kärpimisega.

Euroopa võttis uudised positiivselt vastu ning üle-Euroopaline Stoxx 50 indeks on tõusnud 2,22%. Seda isegi hoolimata Euroopa Keskpanga presidendi Mario Draghi tänasest väljaütlemisest, et euroala majandus tammub veel mõnda aega paigal. Lisaks on Briti FTSE 100 indeks kerkinud 1,01%, Prantsuse CAC 40 indeks 2,06% ja Saksa DAX indeks 2,06%.

Ka USA aktsiaindeksi futuurid liiguvad ülespoole koos toorainetega nagu tsink ja vask.

Tõusu näitavad nii toorainete tootjate kui ka ehitus- ning energiafirmade aktsiad.

ADM Investor Servicies'e strateegi Marc Ostwaldi sõnul tuli Hiina keskpanga otsus nii kiiresti just seetõttu, et kasv on viimasel ajal takerduma hakanud. Lisaks on strateegi sõnul oodata intressikärpeid Lõuna-Koreast ja mujalt Kagu-Aasia riikidest ning samuti Indiast.

Hiina keskpank kärpis intressimäärasid esimest korda pärast 2012.aasta suve. Pank kärpis üheaastast laenu baasintressimäära 40 baaspunkti võrra, 5,6%-le. Samuti alandati ühe-aastast hoiuse intressimäära 25 baaspunkti võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. November 2014, 15:37

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing