• Jaga lugu:

  Tesla plaanib koostööd BMWga

  Tesla tegevjuht Elon Musk.Foto: EPA

  USA elektriautode valmistaja Tesla Motors peab koostööläbirääkimisi Saksa autotootja BMWga, kinnitas Tesla tegevjuht Elon Musk Saksa nädalalehele Der Spiegel.

  „Me räägime, kas saame koostööd teha akutehnoloogiate või laadimisjaamade osas,“ selgitas Musk pühapäeval avaldatud intervjuus, kus ta muu hulgas kirjeldas BMW süsinikkiuga tugevdatud autoosi „huvitavate“ ja „suhteliselt kulutõhusatena“.
  Tesla pressiesindaja teatel on senised kõnelused olnud siiski mitteametlikud ega kätkenud endas ametlikku koostööd. Autotootjate juhid kohtusid viimati juunis ja siis oli jutuks erinevat tüüpi elektriautodele laadimisjaamade loomine.
  Läinud kuul teatas ka BMW konkurent Daimler, et jätkab koostööd Teslaga, olles varem müünud USA autotootjas oma järelejäänud 4% suuruse osaluse. Tesla on koostööd teinud ka Jaapani suurima autovalmistaja Toyotaga.
  Tesla miljardärist kaasasutaja Musk rääkis Der Spiegelile, et viie-kuue aasta perspektiivis loodab ta Saksamaale rajada akude tootmise tehase.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
"Valge" ja "musta surma" hinnad rallivad
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.