Juhan Lang • 24. november 2014 kell 11:12

Tesla plaanib koostööd BMWga

Tesla tegevjuht Elon Musk.  Foto: EPA

USA elektriautode valmistaja Tesla Motors peab koostööläbirääkimisi Saksa autotootja BMWga, kinnitas Tesla tegevjuht Elon Musk Saksa nädalalehele Der Spiegel.

„Me räägime, kas saame koostööd teha akutehnoloogiate või laadimisjaamade osas,“ selgitas Musk pühapäeval avaldatud intervjuus, kus ta muu hulgas kirjeldas BMW süsinikkiuga tugevdatud autoosi „huvitavate“ ja „suhteliselt kulutõhusatena“.

Tesla pressiesindaja teatel on senised kõnelused olnud siiski mitteametlikud ega kätkenud endas ametlikku koostööd. Autotootjate juhid kohtusid viimati juunis ja siis oli jutuks erinevat tüüpi elektriautodele laadimisjaamade loomine.

Läinud kuul teatas ka BMW konkurent Daimler, et jätkab koostööd Teslaga, olles varem müünud USA autotootjas oma järelejäänud 4% suuruse osaluse. Tesla on koostööd teinud ka Jaapani suurima autovalmistaja Toyotaga.

Tesla miljardärist kaasasutaja Musk rääkis Der Spiegelile, et viie-kuue aasta perspektiivis loodab ta Saksamaale rajada akude tootmise tehase.

Hetkel kuum