Päev börsil: Aasiast uued rekordid

25. november 2014, 09:50
Aasia turud näitasid viimasel kauplemispäeval kasvu.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141125/BORS/141129831/AR/0/AR-141129831.jpg

Läinud nädala lõpul riigi keskpanga intressikärbetest hea hoo sisse saanud Hiina aktsiad püüdsid viimasel kauplemissessioonil uusi kolme aasta tippe.

Hiina keskpanga esimesed intressikärped alates 2012. aastast vähendavad ekspertide hinnangul riske, et majandus võiks suuna alla võtta. Hiina Shanghai Composite sulgus 1,37% plussis. Veidi kerkisid ka pühadelt naasnud Jaapani turud, mil Nikkei kerkis 0,29%. Regiooni aktsiaturge kaardistav MSCI Asia Pacific Index tõusis 0,36%.

Sydneys asuva varahaldusfirma Colonial First State Global Asset Managementi analüütiku Stephen Halmaricki hinnangul on just Hiina ja Euroopa lisastiimulid peamised turge kosutavad faktorid. „Valitsuste poliitikad toetavad riskantseid varaklasse nagu aktsiad,“ selgitas ta.

Sel nädalal jälgivad investorid pingsalt neljapäeval toimuvat Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) kohtumist. IG turustrateeg Evan Lucas rääkis uudistekanalile CNBC, et turg ootab OPECilt tootmise vähendamist. Sellegipoolest leidis ta, et kartelli varasemate signaalide põhjal paistab koordineeritud reageerimine vähetõenäoline.

Täna on oodata ka USA kolmanda kvartali SKPd.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2014, 09:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing