Rainer Saad • 4. detsember 2014
Jaga lugu:

USA võlg tõusis 18 triljoni dollarini

USA kolossaalne riigivõlg.
USA kolossaalne riigivõlg.   Foto: Bloomberg

USA riigivõlg tõusis 18 triljoni dollarini, mis on uus rekordtase. President Barack Obama ametiajaga on USA riigivõlg teinud kiire kasvu.

Kui jagada 18 triljonit dollarit kõigi USA kodanike peale ära, tähendab see, et igaüks võlgneb 56 378 dollarit. Ja see summa ei hõlma eravõlgasid nagu hüpoteegid, isiklikud laenud, õppelaenud, autoliisingud või muud laenud, kirjutas Bloomberg.

Kui Barack Obama sai 2009. aastal USA presidendiks, oli Ameerika võlg 2001. aastast kasvanud 3 triljonilt dollarilt 6,3 triljoni dollarini. Obama eelkäija George W. Bush kahekordistas võla vaid kaheksa aastaga.

Peavoolumeedia pole USA võlataseme 18 triljoni dollarini jõudmisest kirjutanud. Bloombergi artikli teatel on USA võlg väljunud kontrolli alt ning praegu ei ole näha, kuidas selle kasvu võidakse peatada. Ainult ühe aastaga on USA võlg kasvanud triljoni dollari võrra.

USA võlatase on 18 triljonit dollarit ning SKT umbes 17 triljonit dollarit. See tähendab, et võlg on suurem kui SKT.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt