Birjo Must • 11. detsember 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Mobius: Hiina pulliturg alles algab

Arenevate turgude ekspert Mark Mobius  Foto: Bloomberg

Mark Mobiuse sõnul on on Hiina aktsiate pulliturg alles hoogu kogumas ning tema kasutab viie aasta suurimaid hinnakõikumisi selleks, et oma osalusi kasvatada.

„Me ostame Hiina aktsiaid juurde, kuna usume, et see on alles pikemaajalise pullituru algus,“ rääkis Bloombergile maailma üks kogenuim arenevate turgude fondijuht, kes on ühtlasi Templeton Emerging Markets Groupi juht.

Enam kui 40 aastat arenevatele turgudele investeerinud Mobius prognoosis neli kuud tagasi õigesti, et suurriigi börsiralli kestab, kuna valitsus tegi samme uute riigiosalusega tööstuste rajamiseks. Shanghai Composite Indexon 2013. aasta juuni madaltasemest tõusnud 51%. Alates 1990. aastast on indeks hüpanud keskmiselt koguni 122%.

Hiina ralli on viimase kuu jooksul kiirenenud, kuna keskpank kärpis ootamatult intressimäärasid ja mandri-Hiina investoris avasid uusi kontosid viie aasta kiireimas tempos. Kui Shanghai Composite indeks tegi nädala alguses suurima päevase kukkumise alates 2009. aasta detsembrist, siis ütles Mobius, et kasvav volatiilsus loob häid võimalusi osta alahinnatud aktsiaid.

Shanghai Composite indeks kerkis viimase kuu jooksul 19%, mis teeb sellest teise parima tulemuse 93 aktsiaindeksi hulgas, mida Bloomberg jälgib. 8. detsembril ületas indeks esimest korda kolme aasta jooksul 3000 punkti piiri. Samal ajal oli indeksi 10-päevane hinnakõikumine suurim alates 2009. aastast.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt