• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mobius: Hiina pulliturg alles algab

  Arenevate turgude ekspert Mark MobiusFoto: Bloomberg

  Mark Mobiuse sõnul on on Hiina aktsiate pulliturg alles hoogu kogumas ning tema kasutab viie aasta suurimaid hinnakõikumisi selleks, et oma osalusi kasvatada.

  „Me ostame Hiina aktsiaid juurde, kuna usume, et see on alles pikemaajalise pullituru algus,“ rääkis Bloombergile maailma üks kogenuim arenevate turgude fondijuht, kes on ühtlasi Templeton Emerging Markets Groupi juht.
  Enam kui 40 aastat arenevatele turgudele investeerinud Mobius prognoosis neli kuud tagasi õigesti, et suurriigi börsiralli kestab, kuna valitsus tegi samme uute riigiosalusega tööstuste rajamiseks. Shanghai Composite Indexon 2013. aasta juuni madaltasemest tõusnud 51%. Alates 1990. aastast on indeks hüpanud keskmiselt koguni 122%.
  Hiina ralli on viimase kuu jooksul kiirenenud, kuna keskpank kärpis ootamatult intressimäärasid ja mandri-Hiina investoris avasid uusi kontosid viie aasta kiireimas tempos. Kui Shanghai Composite indeks tegi nädala alguses suurima päevase kukkumise alates 2009. aasta detsembrist, siis ütles Mobius, et kasvav volatiilsus loob häid võimalusi osta alahinnatud aktsiaid.
  Shanghai Composite indeks kerkis viimase kuu jooksul 19%, mis teeb sellest teise parima tulemuse 93 aktsiaindeksi hulgas, mida Bloomberg jälgib. 8. detsembril ületas indeks esimest korda kolme aasta jooksul 3000 punkti piiri. Samal ajal oli indeksi 10-päevane hinnakõikumine suurim alates 2009. aastast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.