• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uuring: ravimiresistentsus on 2050. aastaks surmavam kui vähk

  AntibiootikumidFoto: Bloomberg

  Ravimitele resistentsed viirused tapavad aastaks 2050 enam inimesi kui vähk ning see läheb maailmale maksma 100 triljonit dollarit aastas, selgub Suurbritannia riiklikust uuringust, mida juhtis endine Goldman Sachsi ökonomist Jim O'Neill.

  Laiapõhjaline ravimiresistentsuse uuring telliti selle aasta alguses Suurbritannia valitsuse poolt, kuna paljude bakterite uued tüved on üha enam murettekitavad.
  Raport, mis põhineb RAND Europe'i ja KPMG uuringutel, ennustab, et ravimiresistentsus, mis üksnes sellel aastal on juba põhjustanud ligi 700 000 surma üle maailma, põhjustab aastaks 2050 juba 10 miljonit surma, kui midagi kiiresti ette ei võeta 
  Antibiootikumite kasutamine on maailmas üha kasvav trend, kuid samal ajal on uute antibiootikumide tootmine languses. Kui need ravimid muutuvad ebaefektiivseks, siis võib sellele järgneda rasked majanduslikud tagajärjed, kuna see mõjutab enim tööealisi inimesi ning kunagi ravile allunud haigused muutuvad taaskord ravimatuteks.
  Uute antibiootikumite tootmine on aja- ja rahakulukas ning mida enam neid kasutatakse, seda vähem efektiivsemaks need muutuvad. Seega on paljud farmaatsiaettevõtted aeglustanud selliste ravimite tootmist.
  “Pole kahtlustki, et ravimiresistentsed mikroobid on üks suurim risk, millega me silmitsi seisame,” sõnas British Academy president ja endine Maailmapanga peaökonomist Nick Stern.
  O'Neill hoiatas, et rängima löögi saavad eelkõige arengumaad. Eriti suures ohus on India, Nigeeria ja Indoneesia ning Venemaa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.