• Jaga lugu:

  Uus rekord: USA dollari vastu saab 60 rubla

  Vene rubla aina kukub.Foto: EPA

  Rubla kukkumine USA dollari vastu lõi äsja uue rekordi, mil ühe USA dollari vastu tuleb välja käia juba 60,55 ja euro vastu 75,3 rubla.

  Kuus päeva järjest langustrendis püsinud rubla on täna dollari vastu kaotanud juba 3,5%. 10aastase tähtajaga võlakirjade tootlus kerkis viie baaspunkti võrra 13,05%le.
  Kaheksa päeva järjest langenud dollaripõhine RTS indeks on täna kaotanud 5,92%. Kauplejad survestavad Vene keskpanka ostma rohkem rublasid, et luua põrand müügisurvele, mis on viimase kuuga idanaabri valuuta väärtust räsinud juba 18% võrra.
  Rubla kurssi ei ole aidanud päästa valitsuse 6 miljardi dollari suurune valuutaturule sekkumine ega ka sagedased intressimäärade tõstmised. Rublat on kukutanud nii langenud naftahinnad kui lääneriikide kehtestatud majandussanktsioonid.
  Londonis asuva Societe Generale'i arenevate turgude strateeg Bernd Berg rääkis Bloombergile, et rubla jätkab tõenäoliselt kukkumist, ent pärast 60:1 kursivahe ületamist sekkub keskpank tõenäoliselt jõulisemalt. „Keskpank võib olla mures viimaste päevade languse kiiruse pärast,“ leidis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Euroopa aktsiaturgude tõus jätkub
Euroopa aktsiaturud tõusid neljapäeval uue rekordini, millele aitasid kaasa Novo Nordiski ja Siemenesi tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud tõusid neljapäeval uue rekordini, millele aitasid kaasa Novo Nordiski ja Siemenesi tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Umbusklikud parteid tantsivad ümber Soomere
Kumbki koalitsioonierakond ega ka sotsid ei taha astuda Tarmo Soomere presidendikandidatuuri osas esimest otsustavat sammu. Seda ei tehtud ka tänasel parteijuhtide nõupidamisel.
Kumbki koalitsioonierakond ega ka sotsid ei taha astuda Tarmo Soomere presidendikandidatuuri osas esimest otsustavat sammu. Seda ei tehtud ka tänasel parteijuhtide nõupidamisel.
Elister OÜ lahendus muudab Viljandi Aken ja Uks ümbruses õhu 85% puhtamaks
Elister OÜ paigaldas puitu töötleva ettevõtte Viljandi Aken ja Uks tootmishoonesse automaatse aktiivsöel põhineva ventilatsioonilahenduse, mis aitab ettevõttel tõsta tootlikkust, täites samal ajal keskkonnanorme ning hoides tööstust ümbritseva õhu varasemast 85% võrra puhtamana. Testimisel saavutati õhupuhtuse näitajaks koguni 99,8%.
Elister OÜ paigaldas puitu töötleva ettevõtte Viljandi Aken ja Uks tootmishoonesse automaatse aktiivsöel põhineva ventilatsioonilahenduse, mis aitab ettevõttel tõsta tootlikkust, täites samal ajal keskkonnanorme ning hoides tööstust ümbritseva õhu varasemast 85% võrra puhtamana. Testimisel saavutati õhupuhtuse näitajaks koguni 99,8%.