Uus rekord: USA dollari vastu saab 60 rubla

15. detsember 2014, 15:32
Vene rubla aina kukub.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141215/BORS/141219827/AR/0/AR-141219827.jpg

Rubla kukkumine USA dollari vastu lõi äsja uue rekordi, mil ühe USA dollari vastu tuleb välja käia juba 60,55 ja euro vastu 75,3 rubla.

Kuus päeva järjest langustrendis püsinud rubla on täna dollari vastu kaotanud juba 3,5%. 10aastase tähtajaga võlakirjade tootlus kerkis viie baaspunkti võrra 13,05%le.

Kaheksa päeva järjest langenud dollaripõhine RTS indeks on täna kaotanud 5,92%. Kauplejad survestavad Vene keskpanka ostma rohkem rublasid, et luua põrand müügisurvele, mis on viimase kuuga idanaabri valuuta väärtust räsinud juba 18% võrra.

Rubla kurssi ei ole aidanud päästa valitsuse 6 miljardi dollari suurune valuutaturule sekkumine ega ka sagedased intressimäärade tõstmised. Rublat on kukutanud nii langenud naftahinnad kui lääneriikide kehtestatud majandussanktsioonid.

Londonis asuva Societe Generale'i arenevate turgude strateeg Bernd Berg rääkis Bloombergile, et rubla jätkab tõenäoliselt kukkumist, ent pärast 60:1 kursivahe ületamist sekkub keskpank tõenäoliselt jõulisemalt. „Keskpank võib olla mures viimaste päevade languse kiiruse pärast,“ leidis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. December 2014, 15:45

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing