Rainer Saad • 23. detsember 2014
Jaga lugu:

Medvedev sunnib Vene ettevõtteid välisvaluutat müüma

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev  Foto: Bloomberg

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev allkirjastas käskkirja, millega kohustab riigi suurimaid eksportijaid müüma osa enda välisvaluuta reservidest, et aidata rubla kurssi tasakaalu viia.

Allikatele viidates vahendas Kommersant, et lähima kahe kuu jooksul võivad Vene suuremad eksportijad müüvad päevas kokku kuni 1 miljard dollarit välisvaluutat. Vene valitsus olevat nõuded saatnud juba sellistele suurfirmadele nagu Gazprom, Rosneft, Zarubezhneft ja Alrosa. Vene valitsus pole antud käskkirja veel kommenteerinud.

Rublal pole sel aastal hästi läinud. Koos lääne sanktsioonide, naftahindade languse ja suureneva usaldamatusega Kremli suhtes, on rubla kurss dollari vastu sel aastal kukkunud 40%. Naftahinnad on selle aasta tipust langenud umbes 50%.

Täna on rubla tõusnud dollari suhtes 1,5%, euro suhtes 1,8%.

 

 

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum