Raido Neemre • 29. detsember 2014 • 1 min
Jaga lugu:

AirAsia aktsiad tegid suure kukkumise

AirAsia
AirAsia  Foto: Bloomberg

AirAsia aktsiad tegid peale Malaisia odavlennufirma Indoneesiast Singapuri teel olnud lennuki kadumist viimase kolme aasta suurima languse.

Lennufirma aktsiad kukkusid Kuala Lumpuris keskpäeval korra 13%, kuid päeva lõpetas ettevõte 8% madalamal.

Otsingumeeskonnad otsivad Airbusi lennukit A320, mis läks eile Borneo ranniku lähistel 155 reisija ja seitsme meeskonnaliikmega kaduma. Lennuki kadumine äratas taas värsked mälestused märtsis kaduma läinud Malaysian Airline’i lennust M370. “AirAsia intsident on murettekitav,” sõnas Samsung Asset Management’i investeerimisjuht Alan Richardson. “Investorite kindlustunne Malaisia lennunuduse suhtes on taoliste õnnetusjuhtumite tõttu tugevalt kannatanud,” sõnas ta.Malaysian Airline’i lend 370 kadus radariekraanidel lennul Pekingist Kuala Lumpurisse 8. märtsil. Maailma pikimaks reisilennuki otsinguks muutunud päästeoperatsioon ei ole siiani mingeid tulemusi andnud. Lennuki kadumisele järgnenud päeval kukkusid aktsiad 18%. AirAsia aktsiad olid viimase 12 kuu jooksul 34% võrra kasvanud. Eelmisel nädalal soovitasid 24 Bloombergi küsitletud analüütikut AirAsia aktsiaid osta, kolm soovitasid oodata ning üks aktsiad müüa, andes ettevõttele viiest võimalikust maksimupunktist 4,61.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt