• Jaga lugu:

  Päev börsil: Ebola hirmutas Jaapani börsi

  Globaalsed turud.Foto: EPA

  Ehkki Aasias börsid valdavalt tõusid ja regiooni aktsiaturgude liikumist kajastav MSCI Asia Pacific indeks kerkis Hiina aktsiate juhtimisel 0,5%, siis Jaapani börsi raputas veidi uudis võimalikust Ebola juhtumist.

  Jaapani Nikkei lõpetas päeva 0,50% madalamal pärast tervishoiuministeeriumi teadaannet selle kohta, et Tokyos testitakse ühel mehel võimalikku Ebola nakkust. Lisaks Ebola-kartusele, tegi investorite meele reedel mõruks teade, et inflatsioonimäär langes novembris aasta madalaimale tasemele 0,7% peale. Kuu varem oli see näitaja 0,9%.
  Nimelt on riigi peaminister Shinzo Abe juba mõnda aega püüdnud deflatsiooni peatada ja seadnud inflatsiooni eesmärgiks 2%. Jaapan ei ole aga kaugeltki ainus riik, kus inflatsioon on viimastel aegadel kahanema hakanud, vaid see on globaalne trend, millele on tublisti hoogu juurde andnud kukkunud nafta hinnad.
  Mujal Aasias tegi korraliku languse ka lennufirma AirAsia (AIRA) aktsia, kukkudes Malaisia börsil 13% uudise peale, et üks ettevõtte lennukitest on 162 reisijaga kaduma läinud.
  Hiina Shanghai Composite indeks kerkis 0,33% ja Hongkongi Hang Sengi indeks viskas 1,74% peale Hiina keskpanga teadet uuest regulatsioonist, mille järgi muudetakse uuest aastast pankade eeskirju selle kohta, kuidas laenude-hoiuste suhtarve arvutatakse. Selle sammuga tõusevad summad, mida pangad saavad tulevikus välja laenata.
  Austraalia ASX 200 aktsiaindeks lõpetas päeva 1,47% ja India Sensex 30 indeks 0,76% kõrgemal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.