• Jaga lugu:

  Rauamaagi käsi käib naftast kehvemini

  Rauamaagi hinnalanguse ühed peamised arhitektid on Austraalia kaevandajad. Pildil kaevandus Lääne-Austraalias.Foto: EPA

  Rauamaagi hind lõpetab tänavuse aasta tõenäoliselt aastataguse ajaga võrreldes 50% odavamana ja noolib selle tulemusega 2014. aasta kõige kehvema tooraine kujuteldavat tiitlit.

  Samal ajal kui globaalne turg on rauamaagist piltlikult öeldes üle ujutatud ja suurimad kaevandajad eesotsas Austraaliaga lisavad tootmisele pigem vunki juurdegi, on Hiina - ehk maailma suurima rauatoorme tarbija - nõudlus järk-järgult aeglustunud.
  Ehkki veel läinud nädalal saavutas rauamaagi hind värske 5,5 aasta põhja ja võib aasta lõikes hinnalangusega edestada isegi nafta hinda (Brenti toornafta futuurid on kukkunud aasta algusest ligemale 47%), leiavad mitmed analüütikud, et hinnad jätkavad kukkumist ka uuel aastal.
  Rauamaak maksis aasta algul maailmaturul üle 134 dollari tonnist ja praegu maksab tonn rauamaaki ligemale 67,9 dollarit.
  Melbourne'is asuva maaklerfirma strateeg Stan Shamu rääkis Wall Street Journalile, et rauamaagi hind sõltub tuleval aastal eeskätt sellest, kuidas Peking tuleb toime aeglustuva kasvuga ning kriitilise tähtsusega on see, kas riik asub stiimulitega turgutama nõrka kinnisvaraturgu. „Praegu on Hiinal palju pakkujaid ja rohkelt valikuid, kust ja mis kvaliteediga nad ostavad,“ selgitas ta, viidates, et tõenäoliselt kulub veel jupp aega, enne kui hinnad muutuma hakkavad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.