Raido Neemre • 9 jaanuar 2015

Alternatiivenergia investeeringud kasvasid aastaga 16%

Tuulepark  Foto: Reuters

Puhta energia investeeringud kasvasid eelmisel aastal esimest korda viimase kolme aasta jooksul, tulles edukalt toime naftahindade langusega, mis muutis tööstusharu väljavaate ebastabiilseks, vahendab Bloomberg.

Uued tuule-, päikese-, biokütuste ja teiste madala süsinikusisaldusega energialiikide investeeringud kasvasid eelmisel aastal 16% 310 miljardile dollarile, vahendab Bloomberg New Energy Finance. 

Tööstus sai kasu mitmetest trendidest, mida on sellel aastal raske jäljendada. Rahastus kasvas eelkõige seetõttu, et Hiina suurendas oma taastuvenergia tarbimist 32% ning mereäärsetesse tuuleparkidesse panustati 19,4 miljardit dollarit. 

Raha voolas ka elektriautodesse, eriti Teslasse; seda vahetult enne seda, kui soodsamad kütusehinnad kahandasid elektriauto tööstuse prognoose.

“Edukad investeeringud rohelisesse energiasse võivad mõningaid pessimiste, kes on prognoosinud, et sektorit tabab suur tagasilöök tänu naftahindade langusele, üllatada,” sõnas Londonis asuva uuringuagentuuri juht Michael Liebreich.

Hetkel kuum