Rainer Saad • 19. veebruar 2015 kell 11:45

Motorola juht: iPhone’i hind on pöörane

Motorola juht Rick Osterloh  Foto: Bloomberg

Motorola juht Rick Osterloh kritiseeris Apple’it, et see küsib oma iPhone’i eest liiga kõrget hinda. Tema sõnul ei ole nii kallil telefonil tulevikku.

Osterloh ütles BBC-le, et tarbijad on üha enam hakanud eelistama odavamaid telefone, kuid Apple on oma strateegiaga vastupidises suunas. „Me näeme turul dihhotoomiat, kus Apple teenib suurt raha ja küsib ennekuulmatult kõrgeid hindasid. Meie arvates pole see tulevik,“ ütles Osterloh. „Suurepärane nutitelefon ja suurepärane mobiilse interneti kogemus ei peaks olema kallis luksus. See peaks olema kõigile lihtne valik,“ lisas ta.

Lisaks ei meeldi Osterlohile Apple'i jäik hoiak klientide suhtes. Motorola pakub teenust nimega „Moto Maker“, mis võimaldab kasutajatel kohandada enda Moto X nutitelefoni. „Meie veendumuse järgi peaksid lõpptarbijad olema kaasatud toodete plaanimisse,“ ütles ta. „Me võimaldame juurdepääsu kogu tootesarjale ja ausalt öeldes astume Apple'iga vastupidises suunas.“

Motorola Mobility kuulub Hiina elektroonikagigandile Lenovo, kes ostis Motorola eelmisel aastal Google'ilt 2,9 miljardi dollariga.

Motorola juhi vastus tuli pärast seda, kui Apple'i disainiguru Jony Ive kritiseeris ettevõtte strateegiat. „Nende väärtusplaan seisneb selles, et tee mida iganes tahad, näiteks võid valida, mis värvi tahad. Mina usun, et sellega loobuvad nad enda kui disaineri vastutusest,“ ütles Ive.  

Eestis algavad iPhone 6 hinnad 699 eurost.

Hetkel kuum