Rainer Saad • 1. aprill 2015 kell 10:15

Buffett: Kreeka lahkumine euroalast poleks halb

Miljardärist investor Warren Buffett.  Foto: Bloomberg

Miljardärist investor Warren Buffett ütles CNBC-le, et kui Kreeka peaks lahkuma euroalast, ei pruugi see eurole halb olla.

Buffetti arvates oleks see hea mitmel viisil, kuna siis õpiksid kõik, et reeglid tähendavad midagi. „Eurotsooni riikidel peab olema ühesugune tööseadus, eelarve puudujääk ja üldine majanduse juhtimine,“ ütles Buffett, kelle sõnul on Kreeka käitunud vastupidiselt kõigele sellele.

Legendaarse investori kommentaarid tulevad ajal, mil Kreeka peab läbirääkimisi finantsabi saamiseks, kuid ei suuda vajalikke reforme ellu viia. Veebruaris pikendati Kreeka laenuprogrammi nelja kuu võrra, kuid selleks peab riik esitama uue reformikava.

Buffetti sõnul olid eurol struktuursed probleemid juba selle loomisest alates. Samas ei osanud ta öelda, kuhu võiks eurotsooni kriis omadega välja jõuda. „Euro ei ole mittetöötav ega pruugi selleks kunagi saada, kuid on vaja teha suuremat tööd ühtlustamise ja riikide finantsasjade küsimustes,“ ütles ta. „Sakslased ei jää igavesti kreeklasi aitama.“

Hetkel kuum