Pille Ivask • 7. aprill 2015 kell 5:13

Samsungi kasumilangus stabiliseerub

Samsung.  Foto: epa

Samsung teatas eile, et selle aasta esimeses kvartalis kasum küll vähenes, ent vähenemine on saadud siiski kontrolli alla, vahendab Wall Street Journal.

Samsung teatab 31. märtsil lõppenud kvartali tulemused küll mõnevõrra hiljem sel kuul, ent teatada loodetakse 5,9 triljoni Korea woni ehk 5,4 miljardi USA dollari suurusest ärikasumist. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga tähendaks see 30,5% suurust kasumilangust. 

Kuigi Samsung on kvartaalses lõikes aastases võrdluses olnud kahjumis juba pikalt, on arvatavasti selle aasta esimese kvartaliga mõnevõrra taastutud. Möödunud aasta viimases kvartalis vähenes Samsungi ärikasum aastases võrdluses 36% võrra, 2014. aasta kolmandas kvartalis oli sama näitaja suisa 60%.

Aprillis alanud teises kvartalis loodetakse head tulemust, kuna Samsung paiskab müüki uue nutitelefoni Galaxy S6 ning Galaxy S6 Edge. Analüütikud ennustavad neile kahele head minekut ning arvatakse, et see aitab ka Samsungi turuosa suurendada.

Lisaks sellele andis Samsung teada, et esimesest kvartalist oodatakse 47 triljoni woni suurust käivet, mis on võrreldes eelmise aastaga 12% võrra väiksem. 

Hetkel kuum