Raido Neemre • 18. mai 2015 kell 20:15

Börs: Turud jätkavad rekordeid

Foto: Reuters

USA turud olid täna tõusuteel ning S&P 500 ja Dow tegid uusi rekordeid. Investorid ootavad sellel nädalal ilmuvaid kinnisvaraturu andmeid. Ühtlasi on mured Kreeka võimekuse pärast teha laenuandjatele tagasimakseid samuti pisut hajunud.

“Tänane turgude otsus tähendab seda, et valitud on vähima vastupanu tee ning tänased andmed ei muutnud meie arvamust selle osas, kas teises kvartalis põrkub turg tagasi,” märkis LPL Financial investeerimisstrateeg ja analüütik John Canally.“Mõned investorid olid pisut kõrvale tõmbunud, kuid nüüd on nad tagasi aktsiaturgudel, et mitte peost ilma jääda,” sõnas Boston Private Wealth analüütik Robert Pavlik.Tänased ainsad andmed tulid Riikliku Koduehitajate Assotsiatsiooni uuringust, mille kohaselt kukkus ehitajate kindlustunne mais kahe punkti võrra, jäädes sellega prognoositud tõusule. Uute ja olemasolevate ehitiste müügitulemused avaldatakse selle nädala lõpus.Apple’i aktsiad tegid enam kui 1,4% tõusu peale seda, kui investor Carl Icahn kirjutas avaliku kirja ettevõtte tegevjuhile Tim Cookile, et ettevõtte aktsiad on jätkuvalt alahinnatud ning on tegelikult väärt peaaegu topelt võrreldes praeguse hinnaga.Toornafta hind kukkus 26 senti ehk 0,44%, barreli hinnaks kujunes 59,43 dollarit. Kullafutuurid kasvasid 2,30 dollarit ning untsi hind oli 1227,60 dollarit.

Dow Jones tegi 0,14% kasvu ning sulgus 18298,88 punktil. S&P 500 kasvas 0,30% ja lõpetas päeva 2129,20 punktil. Nasdaq lõpetas päeva 0,60% tõusuga ja sulgus 5078,44 punktil.

Hetkel kuum