Raido Neemre • 20. mai 2015 kell 20:19

Börs: Föderaalreserv ei üllatanud millegagi

Foto: Reuters

USA turud olid täna peamiselt languses. Peale eilset rekordit sulgus ka Dow Jones punases. Indeksid ei suutnud maha raputada Föderaalreservi kohtumise kokkuvõttele järgnenud leiget vastuvõttu.

“Ma usun, et tegelik faktor siin on see, et enamus Föderaalreservi liikmeid ei näe mingit põhjust tõsta intressimäära juunis,” sõnas Rockwell Global Capital turuanalüütik Peter Cardillo. Tema sõnul võib kohtumise kokku võtta kui “neutraalse”.Peamised indeksid tegid tagasihoidliku tõusu enne langusesse sattumist. S&P 500 tegi uue päevasisese rekordi ja Nasdaq oli lühiajaliselt kõrgem kui indeksi rekordtase sulgumisel.“Ma arvan, et turg tõlgendas seda nii, et intressimäärad ei tõuse mõnda aega. Ma ei usu, et turul on õigus,” sõnas Commonwealth Financial Network’i investeerimisjuht Brad McMillan.

Võimud trahvisid täna JPMorgan Chase’i, Citigroup’i, Barclay's, RBS’i ja UBS’i kokku enam kui 5,5 miljardi dollariga ebaausate võtete kasutamise eest, kinnitas USA Justiitsministeerium. USA Föderaalreserv trahvis kõiki viite panka ning ka Bank of America’t.Toornafta futuuride juuli hinnasiht tõusis 99 senti ehk 1,71%, barreli hinnaks kujunes 58,98 dollarit. Kullafutuurid tegid 2 dollarilise kasvu ning untsi hinnaks kujunes 1208,70 dollarit.

Dow Jones tegi 0,15% languse ja lõpetas päeva 18285,40 punktil. S&P 500 sulgus 0,09% languses, 2115,85 punktil. Nasdaq tegi 0,03% tõusu ja sulgus 5071,74 punktil.

Hetkel kuum