USA börside langus muutis ärevaks

Paranenud majandusnäitajad muudavad investoreid ärevaks.  Foto: Bloomberg

Mured USA Föderaalservi intressimäärade tõstmise ja Kreeka võlasaaga ümber ei jätnud külmaks ka Aasia aktsiaturge, ent peamised börsid jätkasid sellele vaatamata tõusulainel.

Viimase nädalaga kõvasti rallinud Hiina Shanghai Composite indeks lõpetas päeva 0,68% kõrgemal, Jaapani Nikkei kerkis 0,17% ja Hongkongi Hang Sengi indeks langes 0,74%. USA aktsiad tegid kolme nädala suurima languse.

Teisipäeval avaldatud värske majandusstatistika viitas, et USA ettevõtted investeerivad taas julgemalt, tarbijakindlus on kasvanud ja majade müük on samuti tõusuteel. Reedel kinnitas Föderaalreservi juht Janet Yellen taas, et kui majandus jätkab taastumist, tõstetakse tänavu intressimäärasid.

See omakorda ei too tõenäoliselt kaasa aktsiate langust üksnes USAs vaid ka muudes maailma regioonides.

Hetkel kuum