• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  India majandus kasvab hoogsalt

  Foto: EPA

  India majandus kasvas juba teist kvartalit järjest kiiremini kui Hiina majandus. Samas on analüütikud kahtleval seisukohal majanduskasvu kalkuleerimise meetmete osas, vahendab CNBC.

  India jaanuari-märtsi perioodi SKP kasvas 7,5% võrreldes aasta tagasi sama perioodiga; Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid kasvuks 7,3%.Võrdluseks, Hiina majandus kasvas aastas 7,0% aasta esimeses kvartalis; 2014. aasta neljandas kvartalis kasvas riigi majandus aga 7,3%.India SKP kasv võib ju näida muljetavaldav, kuid analüütikud sõnasid, et majandusindikaatorid näitavad hoopis midagi muud.“Põllumajandus, ehitus, pangandus ja avalikud teenused ei näita mingeid paranemise märke,"sõnas HSBC India majandusanalüütik Pranjul Bhandari. Siiski nähakse edenemist tööstusharudes, mis hõlmavad kaupade tootmist, kommunaalteenuseid, kaubandust ning transpordisektorit.Pilt on üha tumenemas, kuna valitsus tutvustas sellel aastal uut majanduskasvu arvutamise mudelit, mis nende sõnul sobitub globaalsete praktikatega.Jaanuaris kasutas riigi statistikaamet uut meetodit, mille kohaselt kasvas India reaalne ehk “inflatsiooniga kohandatud” SKP aastatel 2013-2014 6,9% varasema 4,7% asemel, vahendab Hindustan Times.
  “Nagu ka paljud teised inimesed, kratsime me oma pead uute SKP numbrite üle,” sõnas BNP Paribas Aasia analüütik Richard Iley.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA eskpertide kogu hääletas laialdase kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet eskpertide kogu (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, kuid soovitab seda siiski vanematele ja riskirühmadele, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet eskpertide kogu (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, kuid soovitab seda siiski vanematele ja riskirühmadele, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.