Juhan Lang • 29. mai 2015 kell 8:00

Kurikuulus Lehman Brothersi eksjuht sisenes kinnisvaraärisse

Richard Fuld  Foto: EPA

USA ajaloo suurima pankroti põhjustanud kurikuulsa Lehman Brothersi eksjuht sisenes kinnisvaraärisse, kirjutas USA Today.

Kinnisvaramulli laineharjal muu hulgas hapuks läinud eluasemelaenude tõttu pankrotistunud USA investeerimispanga Lehman Brothersi endine tegevjuht Richard Fuld on seitse aastat hiljem tagasi kinnisvaraäris.

USA Today andmetel käivitas Fuldi 2009. aastal asutatud finantsnõustamisfirma Matrix Advisors läinud aastal litsentseeritud maaklerfirma Matrix RE Brokerage ja palkas nii maakleri kui ka varahalduri. Matrixi kodulehe teatel pakub ettevõtte kinnisvara üksus muu hulgas nõustamisteenuseid.

Eile astus Fuld Manhattanil toimunud konverentsil esimest korda pärast Lehmani pankrotti taas avalikkuse ette. „Ei möödu päevagi, mil ma ei mõtleks Lehman Brothersile,“ vahendas CNN Money Fuldi sõnavõttu, millest viimane möönis, et võimalusel teeks ta paljusid asju nüüd teisiti. „Minu moto on: see oli siis ja nüüd on praegu. Mu ema armastab mind endiselt. Ta on 96.“

Lehman Brothersi pankrot oli USA ajaloo suurim ning seda peetakse üheks üleilmse finantskriisi alguspunktiks.

Hetkel kuum