Rainer Saad • 12. juuni 2015 kell 10:45

Balti võlakirjaturule tuleb Leedu energiafirma

Balti võlakirjaturule tuleb Leedu energiafirma AB Modus Energija, mis omab ja arendab Leedus päikese- ja biogaasienergia tootmisjaamu.  Foto: Reuters/Scanpix

Järgmise nädala kolmapäeval hakatakse First North Balti võlakirjaturul kauplema Leedu energiaettevõtte AB Modus Energija võlakirjadega.

Modus Energija omab ja arendab Leedus päikese- ja biogaasienergia tootmisjaamu. Modus Energija võlakirjade nimiväärtus on 1000 eurot, kokku emiteeris ettevõte võlakirju nominaalmahus 1 723 000 eurot. Võlakirjade intressimäär on 6% aastas ja lunastamistähtaeg 20. aprill 2018.

Ettevõte haldab Leedus 14 päikeseenergiajaama (koguvõimsus 4,9 MW) ja 3 biogaasijaama (koguvõimsus 2,6 MW), kus toodab elektrit ja soojusenergiat. Modus Energija on UAB Modus Groupi tütarettevõte.

„Kuigi teeme investeerimisprojektide finantseerimisel koostööd ka pankadega, peame ettevõtte rahastamisallikate mitmekesistamist väga oluliseks. Avalikule turule tulek on selleks hea võimalus,“ ütles Modus Energija juht Nikolaj Martyniuk. „Võlakirjade kauplemisele võtmine First Northil muudab ettevõtte tuntumaks ja läbipaistvamaks, mis omakorda suurendab investorite usaldust. See on meie arenguplaanide seisukohalt väga oluline.“

„Tervitame Modus Energijat First North võlakirjaturule tulemise puhul,“ ütles Nasdaq Balti börsiteenuste juht Daiga Auziņa-Melalksne. “First North on loodud ambitsioonikatele kasvuettevõtetele, kes tahavad arenguks kapitaliturult raha kaasata. Modus Energija on suurepärane näide just sellisest ettevõttest.“

Modus Energija nõustaja First North turul on UAB FMI Orion Securities.

First North turg on alternatiiv reguleeritud turule, pakkudes madalamate nõuete ja reeglitega lahendust kohalike kasvuettevõtete vajadustele, sobides väikese ja keskmise suurusega kasvavatele ettevõtetele eriti nende kiires arengufaasis.

Hetkel kuum