Rainer Saad • 13. juuli 2015 kell 13:04

Nafta hinnad jätkavad langust

Nafta hind jätkab langust  

Nafta hinnad jätkasid täna langust, ja seda vaatamata Kreeka kokkuleppele kreeditoridega.

Brenti toornafta hind langes 1,7%, 57,7 dollarini ning USA toornafta hind 1,4%, 52 dollarini barrel. Kuigi Kreeka leppis eurotsooniga kokku uue abipaketi, langesid nafta hinnad Iraani tuumakõneluste tõttu.

Mitme Euroopa riigi valitsusametnikud teatasid, et tahavad Iraaniga jõuda kokkuleppele juba täna õhtuks. Vastasel juhul on oht, et kõnelused nurjuvad. Kui tuumakokkuleppeni jõutakse, saaks Iraan hakata uuesti enda naftat eksportima. See tooks maailmaturule veel rohkem naftat olukorras, kus niigi käib ületootmine.

Iraani välisministri asetäitja Abbas Araqchi ütles Reutersile, et läbirääkimised käivad, kuid ei saanud lubada, kas kokkuleppele jõutakse täna õhtuks või homseks. „Ma ei saa lubada, et olemasolevaid probleeme saaks lahendada kas täna õhtuks või homme õhtuks,“ ütles ta.

Ülepakkumine naftaturul on toonud kaasa selle, et alates eelmise aasta juunist kuni selle aasta jaanuarini langes Brenti toornafta hind 60 protsenti.

Hetkel kuum