Raido Neemre • 14. juuli 2015 kell 20:17

Börs: Kreeka tõstab jätkuvalt turge

Foto: EPA

USA turud tegid täna tagasihoidliku tõusu. Investorite tähelepanu oli täna suunatud tõusnud naftahindadele, arengutele Kreeka kokkuleppe osas ning majandusraportitele ja kasumiaruannetele, mis viitasid tagasihoidlikule majanduskasvule.

“Ma usun, et turud jälgivad Euroopat. Jaemüügi numbrid olid nii halvad, et sellele ei ole mingit reaktsiooni,” sõnas The Lindsey Group’i analüütik Peter Boockvar. “See järelralli on kergendustunne, mis järgnes Kreeka kokkuleppele,” lisas ta.

Iraan ja kuus maailma suurriiki jõudsid täna ajaloolisele kokkuleppele Iraani tummaprogrammi osas. Kokkuleppe kohaselt kergendatakse Teherani sanktsioone vastutasuks viimase tuumaprogrammi piirangute eest.

USA toornafta hind kerkis 84 senti ning barreli hinnaks kujunes 53,04 dollarit. Päeval tegi naftahind enam kui 2% languses, kuna investorid kartsid, et Iraani naftaeksport kasvab seoses sanktsioonide lõdvendamisega.

Energiasektor tegi enam kui 0,5% tõusu, olles ühtlasi paremuselt teine sektor S&P 500-s.

JPMorgan'i kvartalitulemused ületasid analüütikute ootuseid, jäädes siiski alla eelmise aasta tulemustele.

Johnson & Johnson teatas kvartalikasumi 4% tõusust, mis tulenes peamiselt dollari tugevusest välisvaluuta suhtes.

Kullafutuurid kukkusid 1,90 dollarit ning untsi hinnaks kujunes 1153,50 dollarit.

Dow Jones tegi 0,45% tõusu ning sulgus 18058,75 punktil. S&P500 kasvas 0,45% ning lõpetas päeva 2108,95 punktil. Nasdaq lõpetas päeva 0,66% tõusuga ning sulgus 5104,89 punktil.

 

 

Hetkel kuum