Raido Neemre • 23. juuli 2015 kell 18:08

Roche: ravimifirmade aktsiad on liiga kallid

Foto: EPA

Šveitsi ravimiettevõtte Roche tegevjuht Severin Schwan hoiatas sektori “väga kõrgete” aktsiahindade eest, vahendab CNBC.

Aktsiate hinnad on väga kõrged ning me peame kaaluma, kas me üldse suudame oma aktsionäridele mingit väärtust luua,” sõnas Schwan sektori kohta, kus viimastel aastatel on toimunud mitmed suured tehingud.“Asi ei ole mitte ainult teaduses, asi on hinnas ja paljud aktsiad ei kasva just nimelt sellel põhjusel,” kinnitas ta.Šveitsi ettevõtte teatas esimese poolaasta müüginumbrite 3% kasvust võrreldes eełmise aastaga. Müügitulemuste kasvule aitas kaasa nõudlus ravimifirma onkoloogiliste ravimite järele.Investorid kahtlevad aga Roche võimes säilitada vähiravimite vallas turuliidri positsioon, kuna ettevõte pürib uuele kuumale turule immunoteraapia vallas, kus tuleb silmitsi seista selliste rivaalidega nagu Bristol-Myers Squibb ja Merck.Roche aktsiad tegid peale tulemuste avalikustamist 1,4% kasvu.

Hetkel kuum