Mait Kraun • 4. august 2015 kell 13:45

Kreeka pangandussektori aktsiad varisevad

National Bank of Greece.  Foto: EPA

Kreeka pankade aktsiad jätkasid täna langust – suurem osa pangandussektorist kukkus ligi 30 protsenti, mis on ühtlasi ka päevane langusepiirang, vahendab Financial Times.

Kõige rohkem kukkus Bank of Piraeus, mis odavnes 30 protsenti 0,196 euroni. Veel kaks päeva tagasi, mil Kreeka turg oli suletud, maksis panga aktsia 0,60 eurot. National Bank of Greece odavnes 26,1 protsenti ja Alpha Bank kukkus 29,7 protsenti. Eurobank Ergasias kaotas oma väärtusest 29,7 protsenti.

Eile avas Kreeka esimest korda viie nädala jooksul oma aktsiaturu. Paari minutiga sööstsid turud 22 protsenti madalamale. Päeva lõpuks oli riigi suurim börsiindeks Athex Composite langenud 16 protsenti.

Vaatamata pangandussektori järsule kukkumisele on terve turu langus täna mõneti peatunud. Kokku on Athex Composite odavnenud 2 protsenti. Tasakaalustamisele aitasid kaasa kommunaal-, energia- ja transpordisektori ettevõtted. Suurimateks tõusjateks olid Terna Energy (4,2 protsenti), Public Power (3,8 protsenti) ja Piraeus Port (4,4 protsenti).

Hetkel kuum