Mait Kraun • 5. august 2015 kell 20:48

Börs: head majandusandmed kergitasid aktsiaid

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiad tõusid esimest korda viimase nelja päeva jooksul. Mitmete tehnoloogiaettevõtete tulemused olid oodatust paremad ja värsked andmed näitasid, et majandus võib hakata kiiremini tõusma, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 0,3 protsenti 2099 punktini. Eelmisel kolmel päeval kukkus indeks kokku 0,7 protsenti. Dow Jones püsis samal tasemel ja sulgus 17 540 punktil.

„Turg on olnud veidi surve all ja on otsinud põhjusi uueks tõusuks,“ ütles Wells Fargo Funds Managementi aktsiastrateeg John Manley. „Turg liigub õiges suunas. Aeglane ja stabiilne taastumine on tõenäoliselt hea asi. Kõige tähtsam faktor on aktsiate jaoks see, mida teeb Föderaalreserv.“

Investorid jälgivad USA-st tulevaid majandusandmeid, et saada aimu, millal Föderaalreserv intressimäärasid tõstma hakkab. Tänased andmed näitasid, et teenuste sektor tegi juulis terve kümnendi kiireima kasvu, mis toetab USA kiiremat majanduskasvu. Teenuseid pakkuvad ettevõtted aitasid suurendada ka tööhõivet.

WTI toornafta odavnes täna 1,31 protsenti 45,14 dollarini. Päeva keskel kukkus WTI esmakordselt alates märtsist läbi ka 45 dollari tasemest. Brent odavnes 0,56 protsenti ja barrel maksab 49,71 dollarit. Kulla (comex) hind langes 0,6 protsenti 1084 dollarini untsist.

Hetkel kuum