Mait Kraun • 5. august 2015 kell 18:31

Fiat-Chrysleri kasum sai trahvide tõttu löögi

Fiat-Chrysler  Foto: EPA

Fiat Chrysleri USA äri puhaskasum kukkus teises kvartalis 3 protsenti, sest autotootja sai valitsuselt suure trahvi ning maksis osa võlast. Ettevõte tegi aga tegevuskasumi rekordi, vahendab Wall Street Journal.

Ettevõte ütles, et aprillist juunini teeniti kasumit 598 miljonit dollarit. Eelmise aasta samal ajal oli kasum 619 miljonit dollarit. Autotootja sai valitsuselt 90 miljonit trahvi, sest autode tagasikutsumistel tehti eksimusi. Kasumit vähendas ka 71 miljoni dollari väärtuses võla tasumine.

Tegevuskasum kasvas aga 37 protsenti 1,4 miljardi dollarini ja käive hüppas 11 protsenti 22,6 miljardi dollarini. USA autotööstusel läheb hästi ja analüütikute sõnul müüakse sellel aastal üle 17 miljoni auto – viimati juhtus see 2001. aastal.

„See on suurim tegevuskasum alates ettevõtete liitmisest 2009. aastal,“ ütles Fiat-Chrysleri finantsjuht Richard Palmer.

Ülemaailmselt tõusis ettevõtte tegevuskasum tänu USA üksusele 69 protsenti 366 miljoni dollarini.

Hetkel kuum