Mait Kraun • 6. august 2015 kell 10:17

Aeg osta Apple'i partnerite aktsiaid?

AMD on üks Apple'i koostööpartneritest  Foto: EPA

Apple’i ja teda varustavate ettevõtete aktsiad on liikunud viimastel päevadel tandemis. Üks analüütik arvab, et Apple’i hinnalanguse tõttu on just nüüd õige aeg seotud firmade aktsiaid osta, vahendab CNBC.

Apple sattus selle nädala alguses pärast 10protsendilist hinnalangust korrektsiooni. Kolmapäeval languste jada aga lõppes ning aktsia tõusis 0,7 protsenti. Ettevõtted nagu Advanced Micro Devices (AMD), Jabil Circuit ja Broadcom tõusid samuti.

Investeerimisfirma Nomura Securities vanemanalüütik Romit Shah usub, et Apple’i ja tema varustajate hiljutine nõrkus on lühiajaline. Ta arvab, et tegemist on üleminekukvartaliga, sest juba sügisel oodatakse iPhone 6S väljalaset.

„Vaid kolmandik iPhone’i kasutajatest on vahetanud oma vana telefoni iPhone 6 vastu. See toetab sügise potentsiaalset stsenaariumt, mil nõudlus varustajate seadmete vastu tugevneb,“ ütles Shah kolmapäeval antud intervjuus. „Tavaliselt, kui saabub sügis ja talvekuud, siis hakkab müük tõusma ja varustajad näevad nõudluse kasvu.“

Analüütiku jaoks on kõige parem varustaja Avago Technologies, mille juppide osakaal on Apple’i seadmetes iga põlvkonna telefoniga kasvanud. Ta arvab, et iPhone 6S puhul toimub sama.

„See ettevõte kaupleb väga madalal – kasumi ja hinna suhe on vaid 10,“ ütles Shah. „See aktsia on viimastel nädalatel kukkunud umbes 15 protsenti. Me arvame, et tegemist on hea võimalusega.“

Samuti ütles Shah, et Apple võib oma telefonides kasutada esmakordselt ettevõtte Analog Devices tehnoloogiat. Sellega ei ole Wall Street tema sõnul veel arvestanud.

Lisaks pakkus Shah heade varustajatena välja veel SkyWorks Solutionsi ja SanDiski.

Hetkel kuum