Mait Kraun • 7. august 2015 kell 8:23

Kuld tegemas 11 aasta pikimat langust

Kullakangid  Foto: EPA

Kuld on sel nädalal teel järjekordse languse poole – tegemist oleks 11 aasta pikima kukkumisega, vahendab Bloomberg.

Täna avaldatakse USA töötururaport, mis peaks andma Föderaalreservile vihje, millal tõsta intressimäärasid. See mõjutab omakorda kulla hinda – kui intresse tõstetakse, tugevdab see dollarit ja mõjub kullale survestavalt. Kui intressid jäävad aga samaks, peaks see kullale olema toetav.

Täna hommikul oli kulla hind 1089,30 dollarit untsist. Eile tõusid hinnad küll 0,4 protsenti, aga nädala lõikes on metall kukkunud 0,6 protsenti, selgub Bloombergi andmetest. See nädal oleks kullale juba seitsmes järjestikune langusnädal – viimati kukkus hind selliselt 2004. aastal.

Spekuleeritakse, et paranev USA majanduskasv ajendab rahapoliitika tegijaid intressimäärasid tõstma septembris. See viis kulla 24. juulil viie aasta madalama tasemeni.

Eile saabunud andmetest selgus, et töötu abiraha taotlejate arv jõudis nelja kümnendi madalama tasemeni. Samas kasvas vallandamiste arv nelja aasta tippu.

Hetkel kuum