Juhan Lang • 27. august 2015 kell 7:45

PRFoodsi aktsia kukkus 41%

PRFoodsi juhatuse liige Indrek Kasela.  Foto: Raul Mee

Kuna eile kaubeldi viimast päeva PRFoodsi aktsiatega, mis andsid õiguse aktsiate nimiväärtuse vähendamisest tulenevatele väljamaksetele, on aktsia täna Tallinna börsil kukkunud ligi 41%.

LHV vanemanalüütik Joonas Joost selgitas, et eile aktsiaid soetades kaasnes nendega ka õigus saada osa aktsiakapitali vähendamise väljamaksest. „Täna aktsiaid ostes seda õigust enam ei ole ning seetõttu kauplevad ka aktsiad selle võrra madalamal hinnatasemel,“ tõdes ta.

Börsifirma teatel ei teha aktsionäridele rahalisi väljamakseid (0,30 eurot aktsia kohta – toim) enne 15.-31. detsembrit. PRFoodsi aktsia maksab praegu 0,419 eurot ning aasta algusest on see tõusnud 5,67%.

Tallinna börsiindeks OMX Tallinn on täna kerkinud 1,04%, 876,21 punktile. Riia börs on langenud -0,20% ja Vilniuse börs -0,13%.

Hetkel kuum