Birjo Must • 31. august 2015 kell 10:39

Samsungi väärtus kahaneb ülikiiresti

Samsung ei suuda müüa piisavalt nutitelefone.  Foto: EPA

Leige nõudlus Samsung Electronicsi uusima Galaxy seeria nutitelefonide järele langetab tehnoloogiahiiu aktsiat juba viiendat kuud. See on alates aprillist pühkinud firma väärtusest 44 miljardit dollarit.

Sel kuul langes maailma suurima nutitelefonide müüja aktsia hind 8,1%. Aktsia on teinud pikima järjestikuse languse alates 1983. aasta detsembrist. Ainuüksi augustis kaotas Samsung oma väärtusest 12 miljardit dollarit, kuna konkurendid Apple ja Hiina Xiaomi haaravad turuosa, vahendab Bloomberg.

Samsungi otsus astuda Apple’ile kandadele ja anda välja uus Galaxy nutitelefonide seeria ei suutnud kahjuks vähendada firma teise kvartali tulemuste pessimismi. Apple peaks juba 9. septembril võtma pakendi uue iPhone’i ümbert ning laskma selle müüki üliolulisel aastalõpu pühadeperioodil.

„Me kõik teame, et selle nutitelefonide äri ei suju hästi,“ rääkis IBK Securitiese analüütik Lee Seung Woo Samsungist. „Ma ei oska öelda, millal aktsia lõpetab languse. Fundamentaalnäitajad paistavad halvad.“

Samsungi aktsia on vedanud kõvasti alla ka Lõuna-Korea 758-liikmelist Kospi börsiindeksit. Lõuna-Korea tehnoloogiafirma turuväärtuse langus on juba peaaegu võrdeline General Motorsi omaga.

Hetkel kuum