1. september 2015 kell 20:55

Börs: hirm ja ebakindlus naasid turgudele

New Yorgi börsil hakkasid aktsiad täna uuesti langema.  Foto: EPA

Hirm ja ebakindlus tulid täna uuesti turge kummitama ja USA aktsiaturud tegid suurima kukkumise alates 24. septembrist. Jätkuvalt on õhus Hiina majanduse aeglustumine, vahendab Bloomberg.

„September on ajalooliselt kõige halvem kuu ja see hirmutab inimesi,“ ütles investeerimisfirma Chase Investment Counseli president Peter Tuz. „Hiina ostujuhtide indeks aitas aktsiatetel langeda, aga tundub, et paljud otsustasid täna raha lihtsalt laualt ära võtta. Nad istuvad rahas ja ootavad.“

Standard & Poor’s 500 indeks alustas kuud kehvasti – indeks kukkus 3 protsenti 1913 punktini. Sellel aastal on indeks kukkunud enam vaid kahel päeval. Üldiselt on september olnud aktsiate jaoks kehv. Alates 1927. aastast on S&P500 indeks kukkunud septembris keskmiselt 1,1 protsenti, selgub Bloombergi kogutud andmetest.

Dow Jones odavnes 2,8 protsenti ja indeks lõpetas päeva 16 058 punktil. Nasdaq langes 3 protsenti. USA turgude odavnemisele aitas kaasa tööstustoodangu kasvu aeglustumine kahe aasta madalaima tasemeni.

Nafta hinnad tegid pärast kolmepäevast tõusu järsu kukkumise. Nii WTI kui ka Brenti toornafta odavnesid üle 10 protsendi. Kumbki maksis päeva lõpuks 44,27 ja 48,54 dollarit barrelist. Kulla hind kallines 0,7 protsenti ja unts maksab 1140 dollarit.

Hetkel kuum