Birjo Must • 3. september 2015 kell 8:15

Investorid vaatavad Euroopa Keskpanga poole

Euroopa Keskpank  Foto: EPA

Täna ootavad investorid Euroopa Keskpangalt uudiseid ning heade sõnumite lootuses tõusevad aktsiaindeksite futuurid juba teist päeva.

Euro Stoxx 50 indeksi futuurid tõusid hommikul 0,7%. Hiina börsid on kuni esmaspäevani suletud ning see annab investoritele täiendavat hingetõmbeaega.

Tõenäoliselt alandab Euroopa Keskpanga president Mario Draghi täna kvartaalset inflatsiooni prognoosi, kuna madalad tooraine hinnad ja aktsiaturgude volatiilsus mõjuvad majandusele halvasti. Kuigi ökonomistid ei oota keskpangalt suuri muutusi, jälgivad investorid hoolega vihjeid selle kohta, kas rahapoliitika lõdvendamisega jätkatakse.

Uudiseid keskpanga järgmistest sammudest oodatakse pingsalt ka USAs. Eile olid USA börsid taas väikeses tõusus. Kauplemispäeva viimaste minutite kiire tõus viis S&P500 indeksi päeva lõpuks 1,8 protsenti kõrgemale, 1948 punktini. Eelneva kahe päeva jooksul oli indeks odavnenud 3,8 protsenti. Dow Jonesi indeks kallines 293 punkti ja lõpetas päeva 16 351 punktil. Nasdaq Composite lisas 2,5 protsenti.

Täna oodatakse USAst uusi tööturu näitajaid, mis peaksid andma vihje ka Föderaalreservi plaanitud intressimäärade tõusu aja kohta.

Hetkel kuum