Mait Kraun • 9. september 2015 kell 12:45

Faber: kehvad presidendikandidaadid panevad turud langema

Majandusteadlane Marc Faber  Foto: EPA

2016. aasta presidendivalimiste kandidaate vaadates pole USA aktsiaturugude tulevik just helge, ütles legendaarne investor Marc Faber.

Faber, kes on olnud aastaid USA aktsiate vastu pessimistlikult meelestatud, ütles, et enamiku kandidaatide ausus ja kvaliteet on küsitavad.

„Aasta lõpu lähenedes ja uude aastasse vaadates pean ma ainult vaatama presidendikandidaate, et teada: pean suhtuma aktsiaturgu pessimistlikult,“ ütles Faber teisipäeval. „On väga kahetsusväärne, et niivõrd paljude intelligentsete inimestega suurriik suudab välja panna vaid selliseid kandidaate.“

Septembris toimunud üleriigiline küsitlus näitas, et Hillary Clinton juhib praegu demokraatide seas. Temale järgnevad Joe Biden ja Bernie Sanders. Vabariiklaste hulgas juhib küsiltusi aga Donald Trump, kellele järgnevad Ben Carson ja Jeb Bush.

Faber tunnistas, et USA poliitikas toimuvat ta tihedalt ei jälgi. Samas mainis investor, et parim kandidaat oleks turgude jaoks vabariiklane Ted Cruz. „Ta on suhteliselt konservatiivne inimene ja see võib aktsiatele hästi mõjuda,“ ütles Faber.

Hetkel kuum