Rainer Saad • 10. september 2015 kell 7:00

Barnes & Noble’i aktsia kukkus 27%

Barnes & Noble.  Foto: EPA

USA raamatute jaemüüja teatas kahjumi suurenemisest ja seetõttu kukkus aktsia rohkem kui 27 protsenti.

Raamatumüüja aktsia lõpetas päeva 11,80 dollaril, mis on madalaim pärast eelmise aasta 23. märtsi. Tegemist oli suuruselt teise kukkumisega ettevõtte ajaloos pärast 2001. aasta 8. novembrit.

Barnes & Noble teatas 34,9 miljoni dollari (31 mln euro) suurusest kahjumist ehk 68 senti aktsia kohta. Eelmisel aastal samal ajal oli kahjum 28,5 miljonit dollarit. Käive vähenes 1,5%, 1,22 miljardi dollarini (1,08 mld euroni). FactSeti analüütikute konsensus käibele oli 1,2 miljardit dollarit ning prognoositi 20 sendist kasumit aktsia kohta, kirjutas Marketwatch.

Barnes & Noble’i tegevjuht Robert Boire usub jätkuvalt, et raamatud on ettevõttele kõige tähtsamad. „Raamatud on Barnes & Noble’i hing,“ ütles Boire. „Raamatud on need, mis iseloomustavad meid, meie tarbijaskonda ja kultuuri.“

Hetkel kuum