Rainer Saad • 21 september 2015

Kreeka võlakirjadele oodatakse tõusu

Alexis Tsipras  Foto: EPA

Kreeka võlakirjade hindadele oodatakse tõusu ka sel nädalal, kuna Kreeka valimistel said selge võidu Syriza ja Tsipras.

Eile toimunud erakorralised parlamendivalimised võitis vasakpopulistlik Syriza, mille peaministrikandidaat on Alexis Tsipras. Reedel tõusid Kreeka 10aastaste võlakirjade hinnad ning sama tähtajaga võlakirjade tootlused langesid 2015. aasta põhja.

Täna on võlakirjade hinnad pisut langenud ning tootlus on enne lõunat 8,28 protsenti. Olukord on paranenud võrreldes möödunud aastaga, kui Kreeka 10aastase tähtajaga võlakirja tootlus oli üle 10 protsendi. Juulis kerkis sama tähtajaga võlakirjade tootlus 19,58 protsendini, kuna kardeti, et Kreeka lahkub euroalast.

Võlakirjaturu reaktsioon näitab, et investorite arvates suudab Tsipras vajalikud reformid täide viia. „Investorid prognoosivad Kreekale suuremat stabiilsust, kuid mured reformide õnnestumise pärast on endiselt olemas,“ ütles X-Trade Brokersi analüütik Ricardo Santos Bloombergile.

Kreeka aktsiaturg alustas tänast päeva 1,4protsendilise langusega. Sealne börs on sel aastal olnud ühe halvima tootlusega.

Hetkel kuum