Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtete huvi Iraani vastu kasvab

  Iraani lipudFoto: epa

  Kaks kuud pärast seda, kui lääne poliitilised juhid allkirjastasid tuumaleppe Iraaniga, otsivad ettevõtted moodusi, kuidas riigist kasu lõigata, vahendab Bloomberg.

  Teisipäeval teatas maailma suurim insuliinitootja Novo Nordisk A/S, et ehitab Iraani tehase, kus hakatakse tootma diabeediravi seadmeid. Prantsusmaa, kes oli üks tuumaleppe sõlmijatest, avas Teheranis kaubanduskontori, et tihendada ärisidemeid Iraaniga.
  Vaatamata sellele, et tuumaleppe vastaseid on palju nii USAs kui ka Iraanis, tunnevad ettevõtjad Iraani vastu suurt huvi – tegemist on ühe suurima majandusega maailmas, kuhu pole erilist laienemist toimunud. Sõlmitud kokkulepe ohjeldab Iraani tuumaprogrammi. Vastutasuks loobuvad lääneriigid sanktsioonidest, mis on Iraani majandust juba pikka aega tagasi hoidnud.
  „Iraan on riik, millel on suur potentsiaal ja ta on suuresti ka puutumata,“ ütles uuringufirma Frost & Sulllivani analüütik Sowmya Rajagopalan, kelle hinnangul ulatub Iraani tervishoiutööstus 30 miljardi dollarini. „Nad tahavad majanduslikult kasvada, et varustada oma elanikkonda eluks vajalike tarbeesemete ja toiduga. Samuti tahetakse hakata eksportima Aafrikasse ja naaberriikidesse.“
  Novo Nordisk kulutab näiteks viieaastase projekti peale 70 miljonit eurot, ütles Rajagopalan. Taani ravimitootja on üks esimesi Euroopa firmasid, kes on teatanud Iraani investeerimisest. Analüütikute sõnul trend jätkub.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
USA aktsiaturg trimmis kolmapäevast hüpet veidi väiksemaks
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Erametsakeskus: paberi- ja küttepuidu hinnad on uskumatult kõrged
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.