24. september 2015 kell 19:50

Autotootjad veavad Saksa börsi alla

BMW.  Foto: epa

Volkswageni skandaali mõjul on Saksamaa DAX indeks kukkunud selle aasta madalaima tasemeni, vahendab Bloomberg.

BMW AG kukkus täna 5,2 protsenti, sest Autobild teatas, et diiselmootorit kasutava X3 mudeli heitgaaside hulk on Euroopa Liidu normidest 11 korda kõrgem. Järeldusele jõuti eraldi teste tehes. Tööstuse pinged on aidanud autotootjate aktsiatel jõuda madalaima tasemeni alates novembrist.

DAX odavnes täna kokkuvõttes 1,9 protsenti. Alates Volkswageni pettuse ülestunnistamisest on indeks langenud 4,9 protsenti. The Stoxx Europe 600 indeks odavnes 2,1 protsenti ja jõudis madalaima tasemeni alates jaanuarist.

„Ma arvan, et autotootjad hakkavad järgmistel nädalatel veelgi rohkem üleüldist turgu survestama,“ ütles investeerimisfirma Old Mutual Global Investors fondihaldur Barthelemy Debray. „Me ei ole autode varustajatelt ja tootjatelt midagi kuulnud. Ma arvan, et nad on kriisisituatsioonis. See on alles algus.“

Aprillis saavutatud tipust on DAX indeks kukkunud juba ligi 24 protsenti 9427 punktini.

Hetkel kuum