24. september 2015 kell 21:01

Börs: pärast Fedi otsust on turud langemas

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiad olid täna taandumas. Standard & Poor’s 500 indeks jõudis peaaegu kolme nädala madalaima tasemeni, vahendab Bloomberg.

Päeva lõpus tegid aktsiad osa kaotustest tasa, sest koos naftaga tõusid ka energiafirmade aktsiad. Ostmisele aitas kaasa ka JPMorgan, kes ütles, et tehniline müügisurve on lõppemas ja tulevatel nädalatel suureneb ostmine.

S&P500 indeks kukkus 0,3 protsenti 1932 punktini. Veel päeva keskel oli indeks langenud 1,5 protsenti. Pärast Föderaalreservi otsust intressimäärad muutmata jätta on S&P500 on viimase kuue päeva jooksul odavnenud viiel. Dow Jones langes 0,5 protsenti ja lõpetas päeva 16 201 punktil.

„Kui kellelgi on suur mõju siis inimesed hakkavad teda jälgima. Kui tema ütluste mõjul hakkavad turud liikuma, siis tuleb seda jälgida,“ ütles investeerimisfirma Conifer Securitiesi aktsiakaupleja Steve Bombardiere. „Praegu ei tule ettevõtete tulemusi, uudiseid eriti ei ole ja kõigi silmad on täna Janet Yellenil.“

Nimelt räägib Föderaalreservi juht Janet Yellen täna pärast turgude sulgemist Massachusettsis. Investorid tahavad saada vihjeid selle kohta, kas Yellen peab majanduse olukord piisavalt heaks, et tõsta intressimäärasid.

WTI toornafta hind kallines täna 1,4 protsenti 45,09 dollarini barrelist. Brenti toornafta tõusis 1,2 protsenti ja barrel maksab 48,30 dollarit. Kulla (comex) hind lisas 1,8 protsenti ja unts maksab 1152 dollarit.

Hetkel kuum