Pille Ivask • 25. september 2015 kell 5:30

Nike üllatas analüütikuid

Nike  Foto: epa

Nike teatas eile 2016. fiskaalaasta esimese kvartali tulemused, mis ületasid märgatavalt analüütikute ootusi, vahendab CNBC.

Nike’i esimese kvartali käibeks osutus 8,41 miljardit dollarit, kasumiks ühe aktsia kohta 1,34 dollarit. Analüütikud olid oodanud kasumiks ühe aktsia pealt 1,19 dollarit. Nike’i aktsia reageeris teatele viieprotsendilise tõusuga.

Ettevõtte juht Mark Parker märkis, et Nike’i edu pandiks on keskendumine kliendi vajadustele ja rõhumine innovatsioonile. „Me oleme heal positsioonil ja jätkame tööd selles suunas, et kasv oleks ühaegselt nii jätkusuutlik kui ka kasumlik,“ ütles ta.

Nike rõhub märkimisväärselt uute tehnoloogiate arendamisele, näiteks hiljuti palkas ettevõte tööle Coca-Cola endise tehnilise juhi Jim Scholefieldi.

Hetkel kuum