Birjo Must • 29. september 2015 kell 7:06

Müügilaine pühib börsidelt taas miljardeid

Maakler New Yorgi börsil.   Foto: EPA

Eile globaalsetelt börsidelt sadu miljardeid dollareid pühkinud müügilaine jätkub ka täna. Euroopa aktsiaindeksite futuurid näitavad, et siingi tuleb langusele lisa.

Aktsiad on Euroopas kõikunud juba seitsme viimase kauplemissessiooni jooksul tõusude ja languste vahel. See peegeldab investorite ebakindlust nii globaalse majanduse kasvu kui USA Föderaalreservi tegevuse suhtes.

Euro Stoxx 50 indeksi futuurid langesid hommikul Londonis 1,2%, 2998 punktile. Stoxx Europe 600 indeks kukkus eile 2,2% pärast seda, kui Hiina tööstusstatistika peegeldas riigi majanduse jätkuvalt halba käekäiku. Kaevandusfirma Glencore vedas alla toorainesektori aktsiaid.

Eile kukkusid ka USA aktsiad augustis toimunud müügilaine madalamate tasemeteni. Tervet turgu vedasid alla biotehnoloogia- ja toorainesektori aktsiad. Standard & Poor’s 500 indeks kukkus 2,6 protsenti 1881 punktini – tegemist on viienda järjestikuse languspäevaga. Dow Jonesi indeks kaotas 312 punkti (2 protsenti) ja lõpetas päeva 16 001 punktil. Nasdaq Composite indeks langes 2,7 protsenti. Kauplemisaktiivsus oli täna 30-päeva keskmisest 13 protsenti kõrgem.

Aasiaski olid täna suured langused – Jaapani Nikkei 225 indeks on kukkunud 4,05%, Hongkongi Hang Seng indeks 3,29% ja Hiina Shanghai indeks 2,07%.

Hetkel kuum