Rainer Saad • 5. oktoober 2015 kell 8:45

Kaevandushiiglase aktsia rallis 72%

Glencore  Foto: EPA

Glencore’i aktsia tõusis täna Hongkongi börsil 72 protsenti, kuna kaevandushiiglane loodab varade müümisega oma võlga oluliselt vähendada.

Reedel teatas Reuters, et Glencore peab läbirääkimisi Saudi Araabia riikliku varafondi, Kanada pensionifondidega ja Hiina riikliku teravilja kaupleja COFCO-ga, et müüa enda varasid. Teate peale tõusis Glencore’i aktsia Hongkongi börsil 18,02 dollarini. Kauplemispäev lõpetati aga 12,6 dollaril ehk ligi 18 protsendilise tõusuga. Täna hommikul on Londoni börsil Glencore’i aktsia tõusnud umbes 13 protsenti.

Kaevandusfirma varade müük on üks osa plaanist, millega kavatsetakse vähendada 30 miljardi dollari suurust võlakoormat. Kuna toorainete hinnad langevad, on see oluliselt mõjutanud ka Glencore’i väljavaateid. Ettevõte on juba teatanud, et peatab dividendi maksmise ning hakkab kulusid vähendama.

Samas on investorid kahtleval seisukohal, kas ettevõte suudab oma võlgu langevate toorainete juures võimalikult kiiresti vähendada, sest 2011. aasta tipust on Glencore’i aktsia langenud 87 protsenti.

Hetkel kuum