Kadi Neemre • 8. oktoober 2015 kell 19:41

Fed muretseb globaalse kasvu pärast

Foto: EPA

USA Föderaalreserv arvas, et majandus oli septembris valmis intressimäärade tõstmiseks, kuid poliitikud otsustasid, et arukas oleks oodata ning olla kindel, et globaalse majanduskasvu aeglustumine ei mõjuta Ameerika majanduskasvu.

Föderaalreservi 16.-17. septembril toimunud kohtumise avalikustatud protokolli kohaselt oli Föderaalreservi poliitikakomitee häiritud globaalse majanduse aeglustumise märkidest, kuid samas ei peetud seda majandusele rängaks ohuks, vahendab CNBC.

“Seoses majandustegevuse väljavaadete riskide ja inflatsiooniga, otsustas komitee jääda ettevaatlikuks ning oodata edasist informatsiooni,” märkis Föderaalreserv protokollis.

Föderaalreserv üllatas Wall Street’i oma otsusega jätta oma septembri kohtumisel intressimäärad muutumatuks.

Mõned poliitikud on peale seda öelnud, et otsus oli “üle noatera pääsemine” ning protokoll näitab, et enamus Föderaalreservi liikmetest arvas, et aasta lõpuks oleks mõistlik intressimäärasid siiski tõsta.

Paljud Fed’i liikmed aga tunnistavad, et hiljutised globaalsed majanduslikud ja finantsarengud võivad olla mõjutanud ka USA majandust.

 

 

Hetkel kuum