Mait Kraun • 14. oktoober 2015 kell 16:56

Wal-Marti aktsia tegemas ajaloo halvimat päeva

Wal-Marti pood  Foto: EPA

Wal-Marti aktsia tegi täna järsu languse, sest jaemüügiettevõte teatas, et sellel aastal müügikäive ei kasva. Kulusid suurendab aga töötajate palkade tõstmine, vahendab CNBC.

Wal-Mart teatas, et prognoose vähendati eelkõige USA dollari tugevnemise tõttu. Kui välja jätta valuutakursi kõikumised, siis tõuseb müük 3 protsendi võrra. Ettevõte lisas, et ostab 20 miljardi dollari eest aktsiaid tagasi.

Wal-Marti aktsia on pärast uudise avalikustamist kukkunud täna 9,7 protsenti. Sellega jõudis aktsia kolme aasta madalaimale tasemele. Ühtlasi on aktsia tegemas ajaloo halvimat kauplemispäeva. Kokku on täna ettevõte turuväärtus vähenenud 20 miljardi dollari võrra.

Ettevõtte teatel suurenevad kulud peamiselt palkade tõstmise tõttu. Jaemüügifirma prognoosib, et kulude kasvamise tõttu väheneb kasum järgmisel fiskaalaastal 6–12 protsenti.

Tegevjuht Doug McMillon ütles, et Wal-Mart ei ole varem piisavalt selgelt väljendanud, kui palju töötajate palgatõus kulusid suurendab. „Vaatamata turu reaktsioonile on tegu õige otsusega,“ oli ta veendunud.

Hetkel kuum