Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euro kurss hakkas kiiresti kukkuma

  Eesti euromündid.Foto: PantherMedia/Scanpix

  Euroopa Keskpanga president Mario Draghi andis täna mõista, et stimuleerimisprogrammi võidakse laiendada. See viis euro kursi kolme nädala madalaima tasemeni, vahendab MarketWatch.

  Euro kurss on täna kukkunud 1,89 protsendi võrra 1,1125 dollarini. See on madalaim tase alates 2. oktoobrist, selgub FactSeti kogutud andmetest. Briti naelaga võrreldes kukkus euro 1,71 protsenti ja jõudis viimase kuu madalaima tasemeni.
  Dollari tõusule panustajad lootsid, et Draghi annab stimuleerimisprogrammi laiendamisest selgelt märku. Nii ka läks ja Draghi ütles, et „praegune rahapoliitika tuleb detsembri alguses üle vaadata“ ja lisas, et siis saavad valmis ka ametlikud majandusprognoosid.
  Draghi ei välista ka muude erakorraliste rahapoliitiliste meetmete käikulaskmist. Ta möönis, et tänasel kohtumisel arutati ühe võimalusena ka Euroopa Keskpangas raha hoiustamisele kehtestatud negatiivse intressimäära veelgi sügavamale miinusesse viimist.
  „Tundub, et turud on kiiresti kohanenud mõttega, et detsembrikuisel kohtumisel hakkab midagi toimuma,“ ütles DailyFX valuutaanalüütik Christopher Vecchio.
  Järgmisel nädalal on nii Jaapani kui ka USA keskpanga kohtumised. Mitmed majandusteadlased prognoosivad, et Jaapani Keskpank teatab stimuleerimisprogrammi laiendamisest. Vähesed ootavad Föderaalreservilt järgmisel nädalal intressimäärade tõusu. Küll aga loodetakse saada vihjeid, kas intresside tõus jääb detsembrisse või järgmisesse aastasse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.