Mait Kraun • 22. oktoober 2015 kell 9:45

Biotehnoloogia kaotab töökohti

Tabletid  Foto: EPA

Aastaid õitsenud biotehnoloogia sektoril on hakanud minema tunduvalt halvemini ning ettevõtted on sunnitud töökohti kärpima, kirjutab CNN Money.

Sektori üks armastatumaid ettevõtteid Biogen, teatas kolmapäeval, et vähendab tööjõu hulka 11 protsendi võrra.

Püksirihma pingutamine iseloomustab biotehnoloogiasektori raskusi. Pärast uskumatut kasvu on sektori aktsiad tublisti kukkunud, sest kardetakse, et hinnatase on liiga kõrgeks muutunud. Analüütikud hoiatavad, et biotehnoloogiaettevõtted ei pruugi kapitaliturgudelt enam odavat raha saada, mis aitas neil varem kiiresti kasvada.

"On selge, et kui kapitali kättesaadavus on keerulisem, siis peavad mitmed ettevõtted leidma teisi viise pinnal püsimiseks,” ütles analüütik Thomas Shrader.

Biogen tahab tööjõu vähendamisega säästa aastas kokku 250 miljonit dollarit. FactSeti andmetel töötab ettevõttes 7750 inimest. Sektorit on survestanud ka Hillary Clinton, keda pahandavad mitme ravimifirma järsud hinnatõusud. Isegi kui Kongress hindade tõstmist ei reguleeri, on taoline tegevus meedia ja ametnike kõrgendatud tähelepanu tõttu raskendatud.

Hetkel kuum